top of page

Floodle Frenchie

Public·413 members

Mobilne PWA na Androida i iOS — szybki dostęp bez instalacji

Tak, miałem okazję sprawdzić rozwiązanie PWA na Androida i iOS i szczerze mówiąc, działa to naprawdę wygodnie. Nie trzeba nic pobierać ani instalować, wszystko odpala się bezpośrednio z telefonu, a sam interfejs jest prosty, szybki i dobrze dopasowany do ekranu smartfona. Dla mnie to spory plus, bo takie rozwiązanie nie zajmuje miejsca w pamięci urządzenia i nie wymaga dodatkowych aktualizacji jak zwykła aplikacja. Informacje na ten temat znalazłem na shikaka.com.pl, gdzie zaznaczono, że mobilna aplikacja PWA jest główną opcją dla użytkowników korzystających z telefonu. Moim zdaniem to całkiem rozsądne podejście, bo PWA jest po prostu praktyczne i w wielu sytuacjach wygodniejsze niż klasyczna aplikacja.

8 Views
ben bemer
ben bemer
Jun 19

Coraz więcej platform internetowych korzysta dziś z technologii PWA, ponieważ pozwala ona wygodnie używać serwisu na telefonie lub tablecie bez instalowania osobnej aplikacji. Dla użytkowników oznacza to szybszy dostęp, mniej obciążoną pamięć urządzenia i podobne doświadczenie niezależnie od systemu — Androida czy iOS. Takie rozwiązania są też praktyczne dla firm, ponieważ ułatwiają aktualizacje i pomagają utrzymać spójne działanie serwisu na różnych urządzeniach. Widać więc, że PWA staje się popularnym kierunkiem rozwoju w usługach online nastawionych na wygodę i prostotę obsługi.

Members

bottom of page